Hangolódó #75 | Vizsgaidőszak

Hangolódó #75 | Vizsgaidőszak

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkkal kívánunk mindenkinek sok erőt a vizsgaidőszakhoz.

Kedves Hallgatótársaim!

Távolinak tűnik még a vég, de higgyétek el: közel van. Nemsokára vége ennek a borzasztó időszaknak, mely minden évben kétszer ajándékoz meg minket kialvatlansággal, felesleges görcsöléssel vagy aggodalommal. Bízom bennetek! Meg lesz az a kettes, hármas, négyes vagy remélhetőleg az a jól megérdemelt ötös. Még akkor is, hogyha a vizsga előtti hajnalon még nagyon nem ez látszik.

Azért fordítsatok időt a pihenésre és a mókázásra is egy keveset. Nézzetek valami rövid sorozatot, vagy játszatok valami gyors játékot. Akár hallgassátok meg ezt a kis válogatást és táncoljatok gátlástalanul otthon egyet. Ma olyan dalokkal készültem, amikkel kiengedheted a fáradt gőzt, mert ezt a válogatást én is egy-két tétel között állítottam össze.

Ha nehezen megy az oldódás a vizsgaidőszakban, ne csüggedjetek, csak gondoljatok Isten bátorítására, melyet Ézsaiáson keresztül mondott a népnek:

„Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. [...] Ne félj, mert én veled vagyok!" (Ézs 43,2-5)

Minden rendben lesz.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!