„Hálát adok az Úrnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet!” – Jézus csodái a kaposváriak hittantáborában

„Hálát adok az Úrnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet!” – Jézus csodái a kaposváriak hittantáborában

Share this content.

Kaposvár – Pat – „Jézus csodái” címmel került megrendezésre idén nyáron a kaposvári gyülekezet hittantábora. Óvodás gyermekektől egészen a gimnazista korosztályig jöttek fiatalok Patra, hogy egy héten keresztül Isten igéjét hallgathassák és róla tanulhassanak. A szervezőkkel együtt több mint 50 fiatal volt jelen a táborban. A szervezésben Pongrácz Máté helyi lelkészen kívül Réth Katalin, Szemerei Eszter, Pongráczné Győri Boglárka, Hegedüs Gábor, Cilike Eszter teológusok, valamint Deme Julianna és Märcz Samu vettek részt. Személyes beszámoló. Szöveg: Pográcz Máté

A tábor az immár évek óta megszokott rend szerint zajlott. Nyolckor az ébresztés után reggeli torna, majd reggeli következett. A reggeli tornát mindig a nap felelősei tartották. Reggeli után éneklés, majd áhítat következett. Idén az áhítatok tartásába laikus táborvezetők is részt vehettek, így Deme Julianna gimnazista és Märcz Samu egyetemi hallgató is bizonyságot tehetett Isten szeretetéről. 

Az áhítatokon való éneklést a tavalyi táborban gitározni tanuló fiatalok kísérték. Jó volt látni, hogy egyre bátrabban szólaltak meg napról napra az énekek a táborra kialakított énekfüzetből.

A délelőtt további programja egy-egy bibliai történet megbeszélése volt. A gyermekek megismerkedhettek így a Betesdai beteg meggyógyításával, az 5000 ember megvendégelésének történetével, Lázár feltámasztásával és a vízen járás csodájával. Az előadások után korosztályoknak megfelelő csoportokra oszlott az 50 fiatal és a témák további feldolgozása következett.
A hét mottója egy szép zsoltárvers volt: „Hálát adok az Úrnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet!”
Az ételért a kaposvári gyülekezet három tagja, Szöllősi Béláné, Metzger András és Molnár Bálint felelt. Az egész hetes munkájukért nagyon hálásak vagyunk.

A délutánok folyamán része lehetett a gyermekeknek íjászkodásban, birkózásban, számháborúban, kirándulásban, batikolásban, strandolásban Zalakaroson és sorolhatnánk tovább a sok izgalmas programot.

Végül minden nap vacsorával és esti áhítattal zárult. Ezek az alkalmak minden esetben a helyi templomban történtek.

Kiemelkedő volt az egész hetet végigtekintve az a vasárnap délutáni alkalom, amikor táborunk lakói közösen vettek részt a pati evangélikus templomban az ottani gyülekezettel egy istentiszteleten, amely egyben a hét záró Istentisztelete is volt. Ezen az alkalmon a fiataljaink két éneket is elénekeltek házigazdáinknak.
A több mint 40 gyermek, aki Kaposvárról és Balatonboglárról sereglett össze, jó helyen volt egy egész hétig. Bizonyítja mindezt az a megtelt templom, amelyben szülők és gyermekek a hét zárásaként örömmel adtak hálát az Istennek!

Bízunk benne, jövőre újra találkozhatunk a pati hittantáborban!

Címkék: Pat - Kaposvár - hittan - tábor - gyerek - ifjúság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!