A megyei elnökségek tanácskoztak északon

A megyei elnökségek tanácskoztak északon

Share this content.

Szöveg és fotó: Veres K. Csenge
Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerület egyházmegyei elnökségei 2018. február 20-án üléseztek, melynek legfőbb témái a folyamatban lévő egyházi választások, a püspöki vizitációk tapasztalatai és a soron következő, március 23-ra Arnótra összehívott tavaszi közgyűlés előkészítése voltak.

A megyei elnökségek tanácsa a közösen elfogyasztott ebédet követően a püspöki hivatal kápolnájában kezdődött Bence Imre esperes áhítatával. A résztvevők az áhítat keretében elköszöntek Balicza Máté püspöki titkártól.

Az ülésen előkerült a pályázati támogatások egyházközségek közötti felosztásának rendszere. Kiértékelésre került a február eleji Lelkészek és felügyelők konferenciája, szó esett a május 12-én megrendezésre kerülő missziói nap előkészítéséről, melynek programjai – Teljes szívvel  mottóval – a családokat helyezik a figyelem középpontjába. A lelkészek továbbképzésének kérdéseiről a lelkészi életpályamodell és a február végén sorra kerülő északi hivatásgondozói napok kapcsán is megbeszélést folytattak. Az ülés végén elfogadták az egyházkerület 2018. évi munkatervét. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!