Felkészültek a nagy hidegre az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei

Felkészültek a nagy hidegre az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Megerősített kapacitással várják a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei. Van elegendő hely, a betérők számára forró tea, élelem. Az utcai megkereső szolgálatok munkáját is megerősítik: megnövelt rendszerességgel, takarókkal, meleg ruhával, kesztyűvel, gyógyszerrel és vitaminokkal felszerelkezve keresik fel a külterületeken és a települések utcáin élőket a segélyszervezet munkatársai.

A krízisidőszakban a melegedők és szállók a hétköznapi nyitvatartást meghosszabbítva várják a hideg elől betérő rászorulókat, illetve folyamatos kapcsolatot tartanak a diszpécserszolgálattal és a többi segítő intézménnyel. Az extrém hideg miatt életbe lépő vöröskód-riasztásra tekintettel a segélyszervezet valamennyi szociális és fejlesztőközpontja fokozottan figyel a látókörében élő, nehéz helyzetű családokra.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt készültséget biztosít a következő bő egy héten várható, folyamatos mínuszokkal prognosztizált időszakban. Csepelen működő nappali melegedőjében a munkatársi létszám megerősítése mellett a szervezet meghosszabbította a nyitvatartást is, így a kerület éjszakai szállójának rendjével összehangolva immár egész napos ellátásban részesülnek a körzetben élő hajléktalanok. Gyulán is van hely bőven a segélyszervezet komplex ellátást biztosító intézményében, ahol a nappali ellátó mellett éjszakai szálló is várja a hideg elől menekülő rászorulókat.

Az utcai megkereső szolgálat rendszeresen meglátogatja és ellátja azokat, akik valamilyen ok miatt a hideg ellenére sem akarják elhagyni megszokott élőhelyüket. Debrecenben is folyamatos a segélyszervezet nappali melegedőjének nyitvatartása, a hétköznapokon túl a hétvégén is teával és étellel várják a melegedőbe betérőket. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai rendszeresen részt vesznek a városi megkereső szolgálat hétvégén is működő, reggel 8-tól este 10-ig tartó munkájában is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Facebook-oldalán közzétett felhívásában és a sajtón keresztül is arra kér mindenkit, hogy az előttünk álló, különösen is hideg időjárásában mindenki fokozottan figyeljen fedél nélküli és egyedül élő embertársainkra!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!