Kirchentag újratöltve

Kirchentag újratöltve

Share this content.

Forrás: unserekirche.de, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Dortmund – 2019. június 19–23. között immár 3. alkalommal rendezik meg Dortmundban a Kirchentagot. 2018. január 19-ével az esemény főszervezői megnyitották rendezvényszervezői központjukat, mely egyelőre 40 fővel dolgozik, de egy év múlva már 100 fős csapat fogja biztosítani a zökkenőmentes lebonyolítást.

Jan-Dirk Döhling, a vendéglátó westfáliai evangélikus egyház tanácsosa a megnyitón kitért a Kirchentag tematikáját meghatározó központi gondolatra, amelynek célja, hogy az országok és emberek, etnikumok és felekezetek, illetve a társadalom és az egyház között észlelhető távolság csökkenjen, áthidalható és átjárható legyen. Jóllehet ennek a gondolatnak a gyakorlatba történő átültetése lesz a szervezők egyik legnagyobb feladata, az egyháztanácsos rámutatott arra is, hogy ez mindig is a Kirchentag egyik erőssége volt.

Hivatkozások: További információk. -
Címkék: Kirchentag - Dortmund -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!