Hangolódó #84 | Négy fal között

Hangolódó #84 | Négy fal között

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események, az istentisztelet felé tekintve. Mai válogatásunkat egy meleg olvasónk készítette, aki a dalokon keresztül meséli el történetét.

Nem lehet róla beszélni, mert valahogy nem tudjuk meghallgatni egymást. Tudom, sokak számára provokatív vagyok, ha azt mondom, meleg vagyok, és jól van ez így. De tudják-e, mi vezetett idáig? Hogy nem csak úgy felébredtem egyik reggel, és azt mondtam, jaj de jó, hogy meleg vagyok.

Nehéz beszélni róla, pedig azért néha megpróbáljuk. Aztán összeveszünk. Meghallgatom, mit ír a Biblia, újra és újra, azokat a részeket, amiket magam is elolvastam. Újra és újra. Talán lesz ennek egyszer eredménye, nem tudom.

De most nem ezt szeretném. Most csak arra kérlek, hallgasd meg, mi történt velem. Itt és most, mert csak magunk vagyunk, a négy fal között. Nem kérem, hogy megérts, elfogadj vagy támogass. Imádkozz értem. De ne azért, hogy megváltozzak. Imádkozz azért, hogy legyen úgy, ahogy az Úr akarja.

És vedd azt is számításba, hogy talán már most is úgy van.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!