Hangolódó #86 | Külföldön lenni

Hangolódó #86 | Külföldön lenni

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnap eseménye felé tekintve. Mai válogatásunkat Rosta Izabella teológushallgató készítette németországi ösztöndíjas benyomásairól.

Gyerekkorom óta életem minden egyes korszakát más-más zenék határozták meg. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Amint meghallok egy ismerős dalt, beugrik az a bizonyos érzés, illat, melyet akkor éreztem, a látvány, melyet akkor láttam, amikor az a bizonyos zene szólt.

Nincs ez másképp most sem, hogy ösztöndíjas vagyok. Ha akarom, ha nem, bekúsznak a gondolataimba a népszerű, német slágerek, amelyek kíméletlenül kínozzák a magyar füleket.

A külföldön töltött idő egyik szépsége, hogy az embert a legváratlanabb pillanatokban érik meglepetések, újabb impulzusok vagy éppen a semmi maga. Így hát az utóbbi időben rengeteg olyan zenét halmoztam fel, amelyek megtestesítik az újdonságot, az örömet, az új barátságaimat, azt, hogy külföldön vagyok magyar, de dallammá formálják a semmittevést, a bánatot, azt, hogy hiányzik mindenki, akit otthon hagytam, és magát a csendet is.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!