Egyházkerületi elnökségtől és esperestől is búcsúztak a békésiek lelkészi munkaközösségi ülésükön

Egyházkerületi elnökségtől és esperestől is búcsúztak a békésiek lelkészi munkaközösségi ülésükön

Share this content.

Szöveg és fotó: Lázár Zsolt
Békéscsaba – A Kelet- és Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegyék lelkészei találkoztak 2018. április 10-én Békéscsabán a közös munkaévkezdő lelkészi munkaközösségi (LMK) ülésen. Csatlakoztak hozzájuk a Brassói Evangélikus Egyházmegye lelkészei is.

10 órai kezdettel úrvacsorás istentisztelettel kezdődött a nap. Az igehirdetés szolgálatát Gáncs Péter püspök végezte, majd ezt követően előadás következett 500+ címmel, ugyancsak Gáncs Péter püspök előadásában. 
Radosné Lengyel Anna déli egyházkerületi felügyelő és a Brassói Evangélikus Egyházmegye lelkészei is részt vettek ezen a történelmi alkalmon. Az egyházkerület leköszönő elnöksége utoljára vett részt hivatali idejében LMK-n a békési egyházmegyékben. Kondor Péter püspök pedig esperesként hasonlóan elköszönt a közös LMK-tól.

A püspöki előadást követően aktuális kérdések megvitatásával zárult az alkalom.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!