Hangolódó #89 | Választások után

Hangolódó #89 | Választások után

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnap eseménye felé tekintve. Mai válogatásunkat Földi Gábor, az Index Kult rovatának szerzője készítette a választások utáni hangulatról.

Hétfőn az ország egy része nagyon csalódott volt.

Hétfőn, illetve azóta mindennap újra felkelt a nap, hiába tűnt úgy: most itt a vége. Persze lehet, hogy az elmúlt évekhez képest még többen kelnek majd útra és hagyják maguk mögött Magyarországot, mert úgy érzik, hogy itt nem tudnak vagy itt nem érdemes élni. Azoknak, akik viszont itt maradnak, valahogyan meg kell békélniük a helyzettel. 

Az ujjal mutogatás, az árokásás biztosan nem segít azon, hogy ne kerüljünk újra ilyen helyzetbe. Bármilyen nehéz is, de ilyenkor még nagyobb szükség van a türelemre, az érdeklődésre, az empátiára és a szeretetre, hogy megértsük a másikat. Lehet, nehéz most elhinni, de a szeretet, az elfogadás sokkal erősebb, mint a gyűlölet és a kirekesztés.

Egyetlen válogatással nem lehet megváltani a világot, de ezután a néhány dal után hátha könnyebb lesz munkába vagy egyetemre menni, nyitottabbnak és kedvesebbnek lenni a másikkal, még ha nem is vagyunk azonos véleményen.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!