Megmozgatni a lelkeket és a lábakat

Megmozgatni a lelkeket és a lábakat

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kézdi Beáta, Nagy Szabolcs
A Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó büki nagyszínpadán július 26-án a Blahalouisianát hallhatjuk. A zenekar énekesét, Schoblocher Barbarát és a basszusgitáros Jancsó Gábort kérdeztük a zenészek felelősségéről, az ikonná válásról és a háromszavas albumcímek hátteréről.

Léptetek már fel keresztény fesztiválon, vagy a Szélrózsa lesz az első alkalom? Mennyire vagytok nyitottak egy ilyen jellegű rendezvényre?

Jancsó Gábor: Még sosem játszottunk ehhez hasonló fesztiválon, de érdeklődve várjuk.

Schoblocher Barbara: A zene mindenkié, nem számít más, csak hogy az emberek együtt jól érzik magukat.

Mikor éreztétek azt, hogy Székesfehérvárról indulva, végigkoncertezve az alaphelyeket, fesztiválokat bekerültetek a mainstreambe?

S. B.: Megfoghatatlan ez a helyzet, mert ami kezd kicsit populárisabb lenni, nagyobb teret kapni, az valahogy mindig mainstreamebb lesz. Reméljük persze, hogy egyre többen ismernek minket itthon, de szerintem azért még mindig az alternatív zenekarok közé tartozunk.

Az interjú a továbbiakban a KötőSzó blogon olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!