Sikeres doktori védés az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Sikeres doktori védés az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Share this content.

Szöveg: Korányi András. Fotó: Molnár Anita Kata
Budapest – 2018. április 26-án, csütörtökön ünnepélyes vizsga keretében védte meg dr. Mézes Zsolt a gyakorlati teológia témakörében benyújtott, Láthatóvá tenni a láthatatlant című doktori értekezését.

A doktorjelölt az általa évtizedes távlatban művelt és támogatott Láthatatlan Színház pasztorálpszichológiai tapasztalatait dolgozta fel tudományos munkával, amit egyszerre járt át a személyes elkötelezettség s az idők során közel hatezer résztvevőt elérő kezdeményezés kapcsán szerzett széles körű tapasztalat. A látásélmény kizárásával, a többi érzéken keresztül ható Láthatatlan Színház sajátos lehetőségeket kínál elsősorban az egyéni tapasztalatszerzésre, mely mind az önreflexióban, mind a terápiás gyógyítás területén segítheti a résztvevőket.

A vizsgabizottság – dr. Hézser Gábor professzor és dr. Busi Etelka (Evangélikus Hittudományi Egyetem) bírálói véleményezése, dr. Joób Máté és dr. Orosz Gábor szakértői részvétele, valamint dr. Korányi András elnöklete mellett – elismerő értékeléssel zárta a nyilvános védést. Az immár teljesen abszolvált doktori cselekmény eredményét az intézmény doktori és habilitációs tanácsa fogja megállapítani hamarosan, amit dr. Mézes Zsolt doktori avatása követ.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!