Hangolódó #92 | Anyák napja

Hangolódó #92 | Anyák napja

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, a rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnap eseménye felé tekintve. Mai válogatásunkat az anyák napjára való készülés során készítettük, kizárólag női előadók dalaival.

„Valójában mitől lesz elég jó anya valaki?

A jelenléte minőségétől. Nem attól, hogy mindig azonnal ugrik, hanem hogy érzékenyen fel tudja mérni, milyen gyors ugrásra van szüksége épp a gyermekének. Nem attól, hogy mindig nyugodt, hanem hogy megérzi, mikor van annyira megrémülve a gyereke, hogy el kell engednie a saját dühét egy időre, hogy előbb a kicsit megnyugtassa. Attól, ahogy rá tud hangolódni a gyermekre, és így segíteni tudja őt azon az úton, amelynek során ő is megtanul másokkal együttérezni, már saját magát is meg tudja nyugtatni bizonyos helyzetekben, és az összeolvadás vagy elszigetelődés szélsőségeit kivédve tud kötődni egy másik emberhez. Attól, hogy tudja, hogy az ő ráhangolódásában is vannak, lesznek mindig korlátok, hamis hangok – de tudja, hogy a kapcsolat ezt is ki fogja bírni. A legfontosabb szükségleteit mégis, így is ki fogja tudni elégíteni a rá bízott gyermeknek.”

A számokat a KötőSzón lehet meghallgatni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!