Mi pünkösd lényege? Mi az igazság?

Mi pünkösd lényege? Mi az igazság?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu,szöveg: Farkas Ervin
Neked mit jelent pünkösd? Munkaszüneti nap, hosszú hétvége… És mi a lényege? Vagy az ünnepnek lényeg sem kell, elég, ha csak nem kell menni dolgozni vagy iskolába? Erre keressük a választ.

„Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! – mondja a Seregek Ura.” (Zak 4,6)

Ezer évekkel ezelőtt született egy döntés, mely érted és értem történt. Úgy döntött az Isten, hogy nem akar téged és engem (minket!) távol tudni magától, így értünk emberré lesz, meghal és feltámad. A karácsony–húsvét ünneptengely többnyire mindenkinek megvan. Pünkösd – szerény lelkészi tapasztalataim alapján – már egy kicsit kevésbé ismert ünnep. Pedig – ismét szerintem – csöppet sem jelentéktelenebb. Sőt!

Pilátus még azt kérdezi, mi az igazság. Gondoltál már úgy a pünkösdre, hogy itt megjön a válasz?!

Szoktuk az egyház születésnapjának hívni, és ez igaz.

Beszélünk lángnyelvekről és nyelveken szóló tanítványokról, s ezek is mind lényeges dolgok. De pünkösdkor az Igazság Lelke jött és jön közénk, és elmondja, mi az Igazság.

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: pünkösd - Kötőszó blog -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!