12 gyermek és 13 felnőtt vallotta meg hitét Kaposváron

12 gyermek és 13 felnőtt vallotta meg hitét Kaposváron

Share this content.

Forrás: kaposvar.lutheran.hu
Kaposvár – Két nap, két konfimációs ünnep! Gyermekek és felnőttek, örömkönnyek, meghatottság, boldogság, hálaadás. Ha nagyon röviden össze kellene foglalnom az elmúlt két napot, akkor ezzel tenném.

Pünkösdvasárnap tizenkét gyermek állt az oltár elé és tett vallást hitéről a kaposvári evangélikus gyülekezetben. A tizenkét gyermek a tanévet átölelő, elmúlt egy évben sajátította el az evangélikus egyház tanítását, bepillantást nyerve, hogyan is működik a gyülekezet. Egy év alatt közösséggé is formálódott a konfirmanduscsapat. Ehhez mindenképpen hozzájárultak a közösen eltöltött őszi, gyékényesi konfirmandus-hétvégék is.

Pünkösd előtti szombaton elsőként konfirmációs vizsgára került sor, ahol számot adtak a fiatalok tudásukról a gyülekezet és szüleik előtt. A pünkösdvasárnapi ünnepi istentiszteleten végül megvallották hitüket, és családjaikkal együtt térdelhettek az Úr oltárához. Leírhatatlan érzés volt látni a szülőkön, nagyszülőkön a büszkeséget és az örömöt.

Pünkösdhétfőn ismét konfirmációra került sor. Ám most nem gyermekek, hanem tizenhárom felnőtt tett vallást hitéről, és lett gyülekezetünk úrvacsorázó közösségének tagja. Megható és örömteli eseménynek lehettünk a tanúi. Az egyik felnőtt konfirmáló házaspár így mesélt a gyülekezetre és Istenre találásáról: „Kettőnkben külön-külön is felvetődött Isten keresésének gondolata: más irányból ugyan, de arra jutottunk, hogy szeretnénk elindulni ezen az úton. Azt éreztük, hogy valami másra vágyunk, valami jobbra, mint ami pusztán a hétköznapi élet. Megnéztük a kaposvári evangélikus gyülekezet oldalát, és egy rendkívül vonzó közösség képe tárult elénk. Külön mozgatórugó volt a lelkész házaspárnak már a weblapról átható pozitív és nyitott kisugárzása. Így mentünk el az első istentiszteletre decemberben, melynek végén éreztük: ez az, amit keresünk.”

A felnőtt hitvallók a pünkösdhétfői istentisztelet végén közösen térdeltek az Úr oltára elé, és vették életükben először magukhoz Krisztus testét és vérét, amely különösen szép pillanata volt az ünnepi alkalomnak.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Kaposvár - konfirmáció -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!