Nélkülöző és bántalmazott gyerekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Nélkülöző és bántalmazott gyerekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Gyermeknaphoz közeledve egymást érik az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában a gyermekprogramok. A rászoruló családoknak átmeneti lakhatást adó intézmények mellett a segélyszervezet munkatársai a központok környezetében nehéz körülmények között élő családok gyermekeit is bevonják a programokba. Ebbe a sorba illeszkedik a mai, mintegy 50 gyermek számára Csepelen szervezett, vidám előgyereknapi rendezvény is.

A csapatokra osztott gyerekek többállomásos játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat olyan ismert önkéntesek vezetésével, mint Wolf Kati, Katus Attila, Nagy Ervin, Gyurta Dániel és Szabados Ági. Az országszerte megtartott gyerekrendezvények kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányához, melynek keretében idén olyan hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat a segélyszervezet, akik még soha nem jutottak el nyaralni.

A segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy minél többen gondoljanak, akár csak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre! Aki csatlakozik a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéshez, az esélyt adományoz, méghozzá olyan gyermekeknek, akik önhibájukon kívül esélytelenek.

Hogyan lehet még csatlakozni?

  • 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet segíteni;
  • segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565-ös számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Felhőtlen gyermekkor.

A nyári táborokon túl – segítség egész évben

Az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte 11 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermeknek pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban.
A kézzelfogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztőprogramokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő- és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas-, illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia vagy éppen kézműves-, illetve pályaorientációs foglalkozás is.  
A folyamatos munka mellett fontosak a nyári fejlesztőtáborok is, melyeket minden évben a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéskor érkezett adományokból tud megszervezni a segélyszervezet.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!