Pályázat főállású hitoktatói állás betöltésére

Pályázat főállású hitoktatói állás betöltésére

Share this content.

Forrás: Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség
Budapest – A Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség nyílt pályázatot hirdet főállású hitoktatói állás betöltésére 2018. szeptember 1-jei kezdéssel, egy tanévre szóló határozott idejű szerződéssel.

Az egyházközség adottságai

A mintegy kétezer-ötszáz lelkes gyülekezet a főváros legnépesebb kerületében, Újbuda térségében látja el szolgálatát. A kilencven éve felszentelt templom köré épült sokszínű közösség három lelkésze és – ez évtől – két főállású hitoktató szolgálatával igyekszik elérni a hit- és erkölcstanoktatás iránt érdeklődők sokaságát.

Az állás betöltésének feltételei

Ellátandó feladat

  • Hit- és erkölcstanoktatás a kerület oktatási intézményeiben (óvoda, általános iskola, gimnázium). A főállású hitoktató munkaideje heti negyven munkaóra, melyből legalább tizennyolc, de legfeljebb huszonhat munkaóra a hittanórák megtartására fordítódik. (A munkaidő magában foglalja a megtartott hittanórákat, a felkészülést, a hittanórák közötti utazást és a továbbképzések idejét.)
  • A főállású hitoktató a gyülekezet többi munkatársával együtt aktívan részt vesz az egyházközség területén végzett hitoktatói munkában érintett családok gyülekezeti életbe való integrálásában.

A munkavégzés feltételei

A főállású hitoktató munkáltatója a MEE, szakmai felügyeletét a területileg illetékes lelkész látja el. Bérezés a MEE főállású hitoktatók számára megállapított bértáblája alapján, továbbá BKV-bérlet. Minden egyéb kérdésben a hatályos szabályrendelet és az egyházközség elnökségével való közös megegyezés az irányadó. 

Jelentkezés: 2018. június 15-ig Gáncs Tamás igazgató lelkésznél (tamas.gancs@lutheran.hu) szakmai önéletrajz, a szükséges végzettség igazolása és motivációs levél megküldésével.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!