Lelki táplálék - a mai nap igéi

Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége. (Ézs 9,6)

Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. (Zsid 13,8)

Olvasmányok: Ef 5,25–32 és Jel 2,18–29

 

Lelki útravaló a mai napra

Október 17.Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak Isten országába bejutni.
Márk 10,25


Uram!
A szegények melegszívű barátja voltál. De ellensége voltál a gazdagoknak? Hallottam ilyenféle állítást, amely erre a történetre mutatott: Íme! Még a mennyországot is megtagadtad a gazdagoktól!
A gazdag ifjú esetében a mennybejutás akadályának láttad a gazdagságát. De ehhez hasonlót mondtál a zsidó vezetők önigazságáról is. Aligha éltek mindannyian jólétben. Az esze szavával lázongó Fülöp és Tamás felé is volt óvó szavad. Pedig szegény sorsú tanítványaid voltak. Akadálynak hirdetted az engesztelhetetlen lelkületet. Ez sem csak a gazdagok tulajdonsága.

Uram!
Üdvösségre vágyódó lelkemmel érttesd meg: utamon nem szükségszerűen akadály a pénzem, a rangom, az eszem, a töredékigazságom. Akadállyá ezek csak akkor válnak, ha eltakarják szemem elől Istent, vagy a Te követésedtől eltántorítanak.
Te mondtad: szoros a kapu, amely az életre visz. Oda fölbatyúzva be nem léphetek. Csak magamban. Alázatosan. Téged követve.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk az Északi Egyházkerület lelkészei által szerkesztett IgeIdő c. kötetből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető "Napiige 2011" alkalmazás az Android Marketben. Részletesen ld. itt: https://www.appbrain.com/app/napiige-2011/hu.reiss.losungen2011