A KÖSZI és a missziói nap találkozása

A KÖSZI és a missziói nap találkozása

Share this content.

Szöveg: Szabó Rubina Tünde, fotó: Kaczor Mariann, Mányoki Balázs
Budapest – Ahogyan arról az Evangélikus.hu már beszámolt, a Déli Evangélikus Egyházkerület 2018. május 21-én, pünkösdhétfőn tartotta missziói napját Pestszentimrén. A KÖSZI nagy megtiszteltetésben részesült, felkérést kapott, hogy gyerekprogramokkal készüljön e nap tiszteletére. Az ő szemszögükből meséljük el most a nap történéseit.

A missziói napra nagy erőkkel készültünk, hogy minél színesebb programokat készítsünk elő a gyerekek számára. Célünk az volt, hogy ne csak jól érezzék magukat a gyerekek, hanem valóban feltöltődve mehessenek vissza szüleikhez. Programjaink helyszíne a Kastélydombi Általános Iskola volt, annak több terme, tornaterme és udvara. 

A nap megnyitása után a gyerekek elbúcsúztak kis időre szüleiktől, ezt követően Hegedüs Kende tartott nekünk rövid áhítatot a kitartásról és a pünkösd fontosságáról. A gyerekeket ezután három csoportra osztottuk, így mindenki kipróbálhatta három főprogramunkat. A nagy kedvenc a Kézműves Palota volt, melyben lehetett galambot hajtogatni, és lehetett minimájusfát, koronát, illetve pártát készíteni. A teremben nagy volt a nyüzsgés, mindenki kereste a kedvenc színében pompázó papírokat, szalagokat, csillámokat. A legkreatívabb gyerekek még horgászbotot és sporteszközöket is készítettek a rendelkezésre álló anyagokból. A Pünkösdi Mesemalomban lehetőség volt mesét hallgatni és kiscsoportosan beszélgetni, játszani, sőt saját mesét is lehetett kitalálni, de mellette rengeteget játszottunk is. Az ügyességi játékok pedig segítettek, hogy a felgyülemlett energiát kimozogjuk és sokat nevessünk. Nem maradhatott el a csillámtetkó sem, a gyerekek csillogó szemmel választották ki kedvenc mintájukat. Jó volt látni a lelkesedésüket és az új emberek és élmények felé való nyitásukat.

A délután folyamán a gyerekek élményekkel feltöltődve csatlakoztak szüleikhez, nagyszüleikhez, így együtt lehettek az istentisztelet alatt az elkészült műveikkel is. Reméljük, hogy minden résztvevő kapott egy kis darabot a KÖSZI-táborok hangulatából, és találkozunk valamelyik nyári táborban.

Már javában készülünk következő, a népszerű KÖSZI Napvető nyári táborainkra, melyből idén hármat is tartunk különböző korosztályoknak. Részletek és jelentkezés a www.koszi.net oldalon.
Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról, kedveld a KÖSZI-t Facebookon: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek
Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com
A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a Déli Evangélikus Egyházkerület Missziói Napján a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködve valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!