Hangolódó #96 | Mesterházy Balázs

Hangolódó #96 | Mesterházy Balázs

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Mesterházy Balázs
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Mesterházy Balázs evangélikus lelkész készítette.

A ’80-as években még B. Tóth László Poptarisznyáját hallgattam a rádióban, aztán a ’90-es években Beatles-lemezeket gyűjtöttem, egy barátommal együtt másoltuk a kazettákat a Pearl Jamtől a Queenen át az Európa Kiadóig. Gimnáziumi kedvenc lemezem egyértelműen az R.E.M. Automatic for the People albuma volt, ami szerintem a kategóriájában a mai napig az egyik legerősebb zenei anyag. Természetesen meghatározó volt a U2-val való találkozásom, és az azóta is tartó „Sting-szerelem”.

Most az „ünnepi félév” lezárásával egy olyan válogatást szeretnék mégis megosztani, amelyben már nemcsak ezek a karakterformáló elemek szerepelnek, hanem frissebb slágerek is, külföldi és magyar feldolgozások, amelyek az utóbbi időben valamilyen módon inspiráltak, megérintettek, elgondolkoztattak, megragadtak.

Mivel abszolút kapcsolati embernek tartom magamat, ezért a legtöbb dalhoz, lemezhez kötődik egy arc, egy találkozás is.

Azt kívánom a hallgatóknak, hogy az előttünk álló időszakban mi is tudjunk úgy tekinteni akár horizontális, akár vertikális irányú kapcsolatainkra, hogy küzdelmeink, hitünk, reménységünk új lendületet kaphassanak.

Tovább a KötőSzó blogra.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!