Látványos flashmobbal hívtak adományozásra az Ökumenikus Segélyszervezet futói

Látványos flashmobbal hívtak adományozásra az Ökumenikus Segélyszervezet futói

Share this content.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet
Budapest – Thuróczy Szabolcs, Kiss Gergely, Rátonyi Kriszta és Iain Lindsay brit nagykövet is a rászoruló gyerekekért állt rajthoz a hétvégi maraton- és félmaraton-futóversenyen.

Az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói egyedülálló flashmobbal készültek a K&H Mozdulj! maraton- és félmaratonváltóra, hogy így buzdítsanak minél többeket adományozásra! Az önkéntesek vasárnap a 1353-as adományvonal számjegyeit formázták meg a versenyközpont melletti téren. A nagyszabású figyelemfelhívó akcióhoz sok felnőtt és gyermek versenyző – köztük az Ökumenikus Segélyszervezet gyerekcsapata – csatlakozott az ismert közéleti személyiségek vezetésével.

Thuróczy Szabolcs színész, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó és Rátonyi Kriszta műsorvezető az élőképet megelőzően maguk is rajthoz álltak a segélyszervezet által támogatott gyermekekkel a 2 km-es minimaraton-váltóban, Iain Lindsay brit nagykövet pedig több diplomata társával együtt a 13:00-kor kezdődő 7 km-es félmaratoni váltón futott, viselve a segélyszervezet jótékony futóközösségének mezét, rajta a 1353-as adományvonal számával és a „Ne csak szurkolj, segíts!” felirattal.

Az akció része az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányának, mellyel hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatásához gyűjtenek adományokat. A 1353-as adományvonal az egész országból hívható, és minden hívás 250 forint támogatást jelent.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!