Gyors segítséget nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet a szilvásváradi villámárvíz károsultjainak

Gyors segítséget nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet a szilvásváradi villámárvíz károsultjainak

Share this content.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet, fotó: Fekete Dániel
Szilvásvárad – Utakat, átereszeket mosott el, ingatlanokat, ingóságokat, illetve parkoló autókat rongált meg a hétfő hajnalban hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék és a megáradt patak Szilvásváradon.

Számos család otthonának pincéjét, szuterénjét, van, amelyiknek kazánházát öntötte el a víz. Szilvásvárad mellett Nagyvisnyón is több lakóház megsérült. Az áradás saras, hordalékos területeket hagy maga után a település köz- és magánterületein egyaránt. Az utakra dőlt fák nehezítik a mentést, a károk helyrehozatalát.
Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai hétfőn délelőtt felvették a kapcsolatot Szilvásvárad önkormányzatával, majd az első tájékozódást követően elindultak a településre, hogy azonnali segítségként tisztító- és fertőtlenítőszereket adjanak át a károsultaknak. 

Házról házra járva mérték fel a villámárvíz okozta károkat az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai Szilvásváradon és Nagyvisnyón. Az első felmérések szerint a víz legkevesebb 15 házban okozott jelentős károkat megsüllyedt ingatlanokat, sérült padlóburkolatokat, tönkrement bútorokat hagyva maga után. A segélyszervezet munkatársai a felmérésekkel egyidejűleg fertőtlenítő- és tisztítószereket adtak át a károsultaknak, illetve több szivattyúval is segítettek a kármentésben.

A károk összesítését követően az Ökumenikus Segélyszervezet 2 millió forintos segélyakcióról döntött. A keretösszeggel a károsult családokat építőanyag, bútor, háztartási gép formájában fogja támogatni, szükség szerint. A segélyakciót az Ökumenikus Segélyszervezet a Vodafone Humanitárius Alapból valósítja meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!