Elhunyt Ittzés Mihály zenetudós

Elhunyt Ittzés Mihály zenetudós

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, életrajz forrása: mmakademia.hu
Budapest – „Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.” (Jer 31,3) – 2018. június 12-én hajnalban elhunyt Ittzés Mihály zenetudós (1938–2018), az egyházunk által létrehozott reformációi emlékbizottság védnöki testületének tagja.

„Fontos számomra az elvi gondolathűség és a nyitottság egyensúlya, a múltjelenjövő hármasságának szerves egysége a szemléletmódban, a tisztesség és az »itt élned s halnod kell« (vagy inkább így: élned, vagyis szolgálnod, s halnod itt kell) erkölcsi parancsa.” (Ittzés Mihály)

További információk a munkásságáról itt olvashatók.

 

Búcsúztatása a kecskeméti evangélikus templomban (Arany János u. 1.) lesz 2018. június 22-én, pénteken, 14.30-tól zenés emlékezés, 15 órától liturgikus búcsúztató istentisztelet keretében.

A temetésre családi körben kerül sor a református temetőben.

16.30-tól a református konviktusba várunk mindenkit emlékező összejövetelre, részvétet nyilvánítani is itt lehet 17.30-tól.

Csatolt állományok: ittzes_mihaly-gyaszjelentes.pdf -
Címkék: Ittzés Mihály -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!