„Testvérek vagyunk” – Családi nappal zárták a tanévet a kaposvári evangélikusok

„Testvérek vagyunk” – Családi nappal zárták a tanévet a kaposvári evangélikusok

Share this content.

Szöveg: Pongrácz Máté
Kaposvár – Családi istentisztelet, keresztelő, meseszínház, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, csillámtetkó, vattacukor, egy finom pörkölt és több száz palacsinta várta azokat a családokat, akik 2018. június 10-én, vasárnap ellátogattak a kaposvári evangélikus gyülekezetben megrendezésre kerülő családi napra.

A rendkívüli nap istentisztelettel kezdődött, ahol Pongrácz Máté lelkész az evangélikus felekezet különleges jellemzőire hívta fel a figyelmet interaktív igehirdetésében. Jó volt megélni, milyen sok pozitív élmény, gondolat, érzés kapcsolódik a gyülekezet tagjai számára az evangélikus kifejezéshez.

A tanévet lezáró istentiszteleten egy kisgyermek keresztelésére is sor került, majd a legügyesebb evangélikus hittanosok kaptak jutalmat, végül elbúcsúzott a közösség Felegyi-Németh Mária lelkészjelölttől, aki az elmúlt két évben hitoktatóként és gyakornokként tevékenykedett az evangélikus egyházközségben.

A nap folytatásaként megnyílt az érdeklődők előtt a templomudvar, ahol ugrálóvár, trambulin és egy pingpongasztal várta a mozogni vágyó kicsiket és nagyokat, kézművessarok, arcfestő- és csillámtetkóműhely pedig a barkácsolni, alkotni szeretőket. Külön köszönet Szierer Szabina, Schweigert Andrea, dr. Sütő Zoltánné és Bencéné dr. Fekete Andrea pedagógusoknak, akik több tucat alkotásban közreműködtek. A családi nap egyik újdonsága volt a vattacukor-árusítás, amely hatalmas tömegeket vonzott.

Az Európai Unió KEOP-pályázata által támogatott rendezvény ingyenes ebéddel folytatódott, majd palacsintapartira került sor. A több száz palacsintát a gyülekezet tagjai ajánlották fel a résztvevőknek, amelyeket aztán „tálentumokért” lehetett megvásárolni. Minden egyes tálentummal a gyülekezet két nyári hittantáborát támogatták a résztvevők.

A nap zárásaként meseszínházra került sor a templomban. A Mandula Színház előadásában a gyülekezet kicsinyei József történetét élhették át. A megszólító, barátságos, közvetlen légkörű előadás nem csak a gyermekek, de a felnőttek számára is nagy élményt jelentett.

Az evangélikusok családi napjával lezárult a gyülekezetben a 2017/2018-as tanév, amely sok áldással, közel százhúsz hittanossal, több ezer hittanórával, valamint két országos bajnok hittancsapattal igazán sikeres évnek bizonyult. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!