Indulatainkból adódó pozitív megoldások

Indulatainkból adódó pozitív megoldások

Share this content.

Szöveg: Tóth Melinda Anna, fotó: Honti Irén
Indulat, mely lehet jó, sőt nagy ajándék, ha az. Magam felé éppen úgy, mint minden ember irányába. Azonban az indulatnak is van gyökere, mely bennünk rejlik. Azt adjuk tovább, amelyik lélek bennünk van.

Nem elég csak a tényeket megállapítani, hanem jó gondolkodni a megoldáson is. Elindulni felé, ami magában hordozza az újnak, a másnak, a megoldásnak a lehetőségét. Hiszen elmozdultunk abból az állapotból, melyben voltunk. A megvalósuló megoldást látjuk magunk előtt. Ez sok mindent rejt magában, de legfőképpen a jó megoldást. Szükséges megállapítani, hogy számtalanszor más az ember és Isten szerinti jó megoldás. Az ember elgondolja az útját, de az Úr igazgatja járását."  Rádöbbenek, hogy lehetek önmagamhoz is jóindulattal; megbocsátok, mert értékes vagyok; jó ajándékokat kaptam Istentől; és ilyen szemlélettel nézhetek másokra, bízhatok másokban is. 

Tárgyakat könnyen meg tudunk fordítani a kezünkben, de önmagunkkal tudunk-e hasonlót végezni? József életét is Isten fordította meg: „Ti rosszat gondoltatok felőlem, de Isten úgy gondolta, hogy jóra fordítja azt!” – a jóindulatú Isten.

Más irányt vesz az életem, mert szembesülök azzal, aki vagyok, és az indulatos emberből jóindulatú lélek lesz. Belülről, a lélekből jön mindez, ezért lényeges, hogy ki vagyok én magam. De a változás akkor áldásos, ha engedem Jézust élni egész életemben. Vagyis ebben a változásban Krisztus cselekszik hatalmasan – ahogyan Luther mondja: egyedül Krisztus. Rá van szükségünk, ő az, aki a jó megoldást létrehozza, meghozza. Nekünk egy küldetésünk van: továbbadni.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!