Hangolódó #98 | Futball-vb 2018

Hangolódó #98 | Futball-vb 2018

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunk a jelenleg is zajló focivébé kapcsán készült.

2014-ben a brazil világbajnokság előtt az angol anglikán egyház kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben öt apró imádságot fogalmaztak meg. Az öt imádságot – amelyet itt lehet eredetiben olvasni – szabadon fordítottuk, hogy idomuljanak a mostani világbajnoksághoz.

1. Imádság a világbajnokságért

Minden nemzet Ura, aki mozgásba hoztad az egész kozmoszt, vezess, őrizz és védj meg mindenkit, aki ezen a világbajnokságon dolgozik vagy játszik! Mindenki számára legyen ez a torna az ünneplés forrása, a közös emberség tapasztalata és a másokkal szembeni sportszerűség növekedése. Ámen.

2. Imádság a nemzetekért

Nemzetek Ura, aki a kezdetektől fogva a világ áldásaként tekintessz népedre, áldd meg mindazokat, akik szerepet vállalnak a világbajnokságban! Mosolyogj a rendező Oroszországra, a nemzeteket képviselő csapatokra és azokra is, akik vendégként utaznak a futball egyik legnagyobb ünnepére. Ámen.

3. Imádság azoknak, akiket nem érdekel a vb

Urunk, most, hogy egy hónapig a világot a fociláz hatja át, áldj meg minket megértéssel, erősíts meg minket türelemmel, és adj nekünk képességet ahhoz, hogy vigasztaljuk azok bánatát, akiknek fájdalmát nem érthetjük meg. Ámen.

4. Imádság a magyar válogatottért

Ó, Atyám… Adj nekünk türelmet, kitartást, megnyugvást és erőt, hogy tudjunk szurkolni a magyar fiúknak! 

5. Imádság a tornán szereplő válogatottakért

Uram, segítsd meg a csapatokat abban, hogy megfelelően használják lábukat, szemüket és a győzelem iránti éhségüket, hogy lövéseik célt érjenek, passzaik pontosak legyenek, és velük együtt a játékot percről percre jobban élvezhessük. Ámen. 

Az imádságokat író leedsi püspök, Nick Baines szerint Isten nem pártoskodó, és persze sokkal fontosabb dolgok is léteznek, amelyek felé szívünket fordítani kéne, de a világbajnokság nagy lehetőség arra, hogy emlékeztessen mindenkit arra, hogy most közösen veszünk részt a tornán, azért szurkolva, hogy különböző nemzetek a lehető legszebb futballt játsszák.

Ha legalább egy jó, izgalmas meccs örömöt okozott nekünk, már megéri ünnepelni ezt a tornát.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!