Pont egy év múlva kezdődik majd a következő Kirchentag Dortmundban

Pont egy év múlva kezdődik majd a következő Kirchentag Dortmundban

Share this content.

Forrás: EKD, Kirchentag.de, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna. Fotó: Stephan Schütze
Dortmund – Egy év múlva, éppen 2019. június 18-án veszi majd kezdetét a Német Protestáns Egyházi Napok Dortmundban egy istentisztelettel, amelyen a német nemzetiszocializmus borzalmairól is megemlékeznek.

A Kirchentagoknak már sajátos menete van évtizedek óta. Mindig van egy központi téma, mottó, amely köré a rendezvények szerveződnek. A vendéglátó város központjában nyitó istentiszteletekkel kezdődik az alkalom, majd a találkozások estje következik, amely egy nagy utcai ünnep, sok-sok standdal, helyi finomságokkal, színpadokkal és koncertekkel. 2019-ben is több mit 200 ezer résztvevőt várnak majd erre.

Ezután intenzív napok következnek majd több mint kétezer kulturális, társadalmi, politikai, lelki rendezvénnyel: többek között előadások, workshopok, koncertek lesznek.

A záróalkalom ezúttal valóban különleges lesz Dortmundban, hiszen a 2001-es frankfurti Kirchentag óta most először lesz újra egy hatalmas stadionban a záró istentisztelet. Ráadásul Németország legnagyobb stadionja, a Signal Iduna Park lesz ennek a helyszíne.

Hans Leyendeckernek, az egyházi napok rendezvény elnökének, aki szenvedélyes Borussia Dortmund rajongó is egyben, eddig ez a stadion a fociörömöt jelentette, de most nagyon várja már, hogy egy istentiszteleti alkalomhoz is kapcsolódjon számára a stadion. A Kirchentag lelkésze, Arnd Schomerus fogja vezetni az istentiszteletet, és már elkezdték erre a készülést a korálokkal, a hitbeli kérdések felvetésével, prédikációra való készüléssel.

Szeptembertől a résztvevők már megvásárolhatják jegyüket a Kirchentagra, de aki segítőként szeretne résztvenni, az is jelentkezhet még az őszig (információk erről: kirchentag.de/mitwirken).

A Német Protestáns Egyházi Napokat 1949 óta kétévente más-más városban rendezik meg.
A 37. Német Protestáns Egyházi Napok 2019. június 19-23. között lesz Dortmundban.
További információkat erről a kirchentag.de oldalon találnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!