Egyedülálló képzés indul a Kaposvári Egyetemen

Egyedülálló képzés indul a Kaposvári Egyetemen

Share this content.

Forrás: ke.hu
Kaposvár – Országosan egyedülálló képzés indul a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán. A keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzésről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a kari és egyházi vezetők.

Ez a képzés igazi unikumnak számít, a keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzést a Kaposvári Egyetem elsőként indítja el az országban – ezekkel a szavakkal köszöntötte a  résztvevőket dr. Szigeti Orsolya, a Gazdaságtudományi Kar dékánja. 

A képzés részleteit pedig már dr. Kőműves Zsolt egyetemi adjunktus, szakfelelős ismertette. Eszerint a két félév során a hallgatók önismeretet és kommunikációt, korszerű vezetési modelleket, módszereket és technikákat sajátítanak el. Emellett lehetőségük nyílik saját vezetői készségeik és képességeik fejlesztésére is.

Dr. Berke Szilárd dékánhelyettes a tudomány és gyakorlat szerepét hangsúlyozta, hiszen a képzés során kiemelt szerepet kap a tréning módszerű, intenzív készségfejlesztés.
A képzés indítását a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista közösségek egyaránt támogatják.

Varga László megyéspüspök rendkívül fontosnak nevezte a képzés indítását. Mint fogalmazott: veszélyben van a keresztény európai kultúra, ezért szükséges a keresztény értékrendű közösségek szervezése. Emellett pedig az egyháznak is több szakképzett vezetőre van szüksége.

Pongrácz Máté evangélikus lelkész pedig arról beszélt: ez a képzés végre világossá teszi, hogy mit is jelent és milyennek is kell lennie egy keresztény vezetőnek.

A tervek szerint már a 2018/19-es tanévben elindul a keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzés.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!