Balatongyörökön építették tovább partnerkapcsolatukat a dunaújvárosi és az Aschau-Bernau-i evangélikusok

Balatongyörökön építették tovább partnerkapcsolatukat a dunaújvárosi és az Aschau-Bernau-i evangélikusok

Share this content.

Balatongyörök – A Dunaújváros-kisapostagi és az Aschau-Bernau-i evangélikus gyülekezetek testvérkapcsolatuk keretében 2013. augusztus 1-től 4-ig Balatongyörökön a KIE Sóvár konferenciaközpontjában találkoztak egymással. Szöveg és fotó: Stermeczki András

„A konferencia témájául a Samáriai asszony történetét választottuk, „Jákób kútjánál” címmel - számolt be szerkesztőségünknek Stermeczki András lelkész, a tábor vezetője és szervezője. - A tikkasztó hőségben ennél a kútnál találtunk lelki felfrissülést is a Balaton vize mellett. Pénteken délután megmásztuk a Badacsony hegyét és a Művészetek Völgyében tettünk látogatást. Monostorapátiban a római-katolikus templom adott otthont a Parafónia együttes és a Dunaújvárosi Széchenyi Gimnázium kórusa koncertjének. Megható volt látni és hallani a fogyatékkal élő gyermekek koncertjét.”

Szombaton délután Keszthelyre vitt a német-magyar testvérek útja, ahol dr. Baráth Károly felügyelő támogatásával és idegenvezetésével meglátogatták a Helikon Kastélyt.

„Minden nap délelőtt az áhítatot követően csoportmunka volt, melynek témája az idei temetikus év alapján a tolerancia volt. Az esti áhítatokat követően éjszakai túra (Szent Mihály kápolna), strand és közös játék vette kezdetét. Természetesen az ebéd előtti strand sem maradhatott ki a hűsítő Balaton vizében, ahol szintén nagyokat játszottunk, hiszen a nyelvi nehézségek itt bizonyultak a legkisebbnek. Vasárnap - Jeruzsálem vasárnapja - közös istentisztelettel zárult az igen tartalmas együttlétünk. Mind az idő, mind a hely és a vendéglátók nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy szép emlékekkel és felfrissülve induljunk haza” - zárta beszámolóját Stermeczki András.

Mellékeljük az áhítatok szövegét és a hozzájuk használt illusztrációkat is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!