Mit jelent a születés?

Mit jelent a születés?

Share this content.

Forrás: haon.hu / evangelikus.hu
Debrecen – A születés hete debreceni ünnepe kapcsán egyházi embereket kérdeztek. Asztalos Richárd evangélikus lelkész gondolatait adjuk közre.

A három-, illetve négy és fél éves kislányaim már szinte naponta kérik, hogy meséljem el nekik, hogyan születtek. Ilyenkor összebújunk, és felidézem a születésük napját, ők kérdezgetnek, nevetgélnek kicsit, mert van, amit nagyon viccesnek találnak benne. Csodás percek ezek. Hálás vagyok nekik érte. Mondhatni, terápia ez számomra. A valóságban a születésük nem olyan volt, amilyennek lennie kellett volna, de ezekben a meghitt beszélgetésekben minden a helyére kerül, és én is átélhetem a születésük csodáját.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!