Nem csak közösséget, lelket is épít segítőivel a modern nádasdi lelkész asszony

Nem csak közösséget, lelket is épít segítőivel a modern nádasdi lelkész asszony

Share this content.

Forrás: vaol.hu, szöveg: Gulyás Regina Olimpia
Nádasd – A Vaol.hu felkereste a nádasdi evangélikus lelkészt, Kőrösi Krisztinát, és a céljairól, korábbi sikerekről és nehézségekről kérdezte.

A Nádasdi Evangélikus Egyházközség élén Kőrösi Krisztina kétgyermekes édesanya áll. Végzettségét tekintve okleveles teológus, mentálhigiénés szakember, szociális menedzser, pszichodráma-asszisztens, melyek mellett családterápiás tanulmányokat is folytatott. Ezeket mind hasznosítani tudja szerteágazó munkája során, mely nem feltétlenül szorítkozik a szokásos lelkészi feladatokra. Tizennégy éve szolgál Nádasdon, ahol a helyi egyházközség csupán 1949-től működik (korábban Körmend látta el az itteni hitélet vezetésének feladatát).

Krisztina elődje, Rác Miklós lelkész is sokat tett visszavonulásáig a közösségformálásért, a munkáját 2004-től az addig Kiskőrösön segédlelkészként munkálkodó fiatalasszony vette át. 

„Fiatalon, komolyabb tapasztalatok nélkül kerültem ebbe a közösségbe” – mondta a Vaol.hu-nak.

A Kőrösi Krisztinával készült interjút itt olvashatják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!