Hagyományos eljárással készült a szarvasi új kenyér

Hagyományos eljárással készült a szarvasi új kenyér

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Balázs Anett
Szarvas – Mintegy nyolc kilogramm idén learatott búzából, hagyományos eljárással, kemencében sülve készült el az az impozáns méretű új kenyér, melyet a 21. aratónap és Kárpát-medencei nemzetiségek találkozóján Lázár Zsolt evangélikus esperes, Horváth Z. Olivér evangélikus lelkész és Székelykeve plébánosa, Csipak Csaba közösen szenteltek fel szombaton Szarvas-Ezüstszőlőben.

Sercegett, és roppant a héja, mikor a megáldott kenyeret felszeletelték, majd ezt követően körbe is kínálták, így a jelenlévők mindegyike magához vehetett egy kis kis darabkát a szentelt eledelből.

Az idei aratónapra a helyiek és környékbeliek mellett számos határon túli vendég is érkezett Szlovákiából, Szerbiából és Erdélyből, hogy a búza betakarításának örömét közösen ünnepeljék. A találkozó reggel nyolc órakor népviseletbe öltözött résztvevők és veterán járművek felvonulásával kezdődött. Útjuk az Összetartozás emlékparkba vezetett, ahol az idei díszvendégeknek, a szerbiai Székelykevéről érkezett küldötteknek az ajándékát, egy fából faragott emlékoszlopot avattak fel.

A cikk a Beol.hu oldalán folytatódik.

Címkék: Szarvas - új kenyér -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!