Zsoltár thai gyermekhangra

Zsoltár thai gyermekhangra

Share this content.

Szöveg: Fabiny Tamás
„A magunk sötét barlangjaiban, örvénylő veszedelmek közt mi is megtapasztalhatjuk, hogy Isten nem hagy minket magunkra. Az emberarcú Isten, Jézus Krisztus a mi segítőnk, aki mentőalakulatot küld értünk. Ennek tagja talán egy kedves családtag, az emberi hangot megütő lelkipásztor, a lelkiismeretes orvos vagy egy figyelmes szomszéd.” Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök jegyzete – elhangzott 2018. július 15-én a Kossuth Rádióban.

Lélegzetvisszafojtva figyeltük a híreket, hogy mi történik azokkal a thaiföldi fiatalokkal, akik edzőjükkel a Tham Luang Nang Non barlangban rekedtek. Kilenc napon át semmit sem lehetett róluk tudni, míg aztán végre életjelt adtak magukról. Kijutni azonban nem voltak képesek a vízzel elárasztott barlangrendszerből, így mentőalakulatokat kellett értük küldeni. Az ő munkájuk nehézségét jelzi, hogy az egyik haditengerészeti búvár életét vesztette, mivel kifogyott a levegője. Hosszú nappalokon és talán még hosszabb éjszakákon át kellett a fiúknak a barlangban kuporogniuk.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!