Tanulni kell a vezetést!

Tanulni kell a vezetést!

Share this content.

Forrás: reformatus.hu, szöveg: Feke György, fotó: Varga Gábor Vargosz
Kaposvár – Vezetőként rajtunk is múlik, hogy érzik magukat a beosztottaink a munkahelyen, a Szentírás pedig nagyon sok információt tartalmaz azzal kapcsolatban, hogy hogyan bánjunk az emberekkel, hogyan vezessünk egy közösséget – mondja Kőműves Zsolt. A Kaposvári Egyetem oktatóját a keresztény értékrendű vezetés elnevezés alatt szeptemberben induló, országosan egyedülálló szakirányú továbbképzésről kérdezte a Református.hu.

Az egyetemet végzett fiatalok jó eséllyel a jövő vezetői lesznek, képzésük során mégsem készítik fel őket kellően erre a speciális tudást, készségeket, képességeket és jártasságokat igénylő feladatra. Ez a probléma késztette a Kaposvári Egyetemen vezetési ismereteket oktató Kőműves Zsoltot, hogy megírja Jó vezetőket keresünk, avagy a vezetés lényegi kérdései című tankönyvét. A hívő katolikus férfi munkájában természetes módon kapcsolódtak egymáshoz a tudományos elméletek és a keresztény értékrend, olyannyira, hogy Varga László kaposvári megyés püspök arra kérte, dolgozzon ki és vezényeljen le egy féléves vezetői továbbképzést munkatársainak.

Tovább a hírhez a Református.hu oldalára.

A szakirányú továbbképzésről információk a Kaposvári Egyetem honlapján.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!