Hangolódó #102 | Sziget 2018

Hangolódó #102 | Sziget 2018

Share this content.

Forrás: Kötőszó
A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Ezen a héten az idei Sziget fesztivál zenei kínálatából válogatunk, hogy akik nem akarnak vagy nem tudnak kimenni Magyarország legnagyobb zenei fesztiváljára, azok is képet kapjanak arról, milyen fellépőket is hallgathatnak a jelenlévők.

„A különböző fesztiválok kimondatlanul, néven nevezetlenül, de valójában az Isten országának X napon át tartó megéléséről, megvalósításáról szólnak. Arról, hogy néhány nap erejéig létrehozunk valahol egy világot, ahol egészen más szabályok vannak érvényben, ahol mentesek vagyunk az élet küzdelmeitől, ahol jó érezzük magunkat anélkül, hogy bántanánk egymást, ahol eltűnnek a társadalmi és egyéb különbségek, és a helyszínek között flangálva vagy a színpad előtt állva megvalósul valami a közösségből” – írja a most megjelenő Evangélikus Élet magazinban a fesztiválokról Németh Zoltán evangélikus lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeti és missziói osztályának vezetője.

Bár szomorúság, hogy a Sziget nemzetközivé válása a nagyobb keresztény történelmi egyházak eltűnését is magával hozta, hiszen az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Hetednapi Adventista Egyház és a Jewish Meeting Point – JMPoint a Zsidó Közösségért Közhasznú Alapítvány sátrát leszámítva egyházakkal, de leginkább keresztény történelmi egyházakkal nem találkozunk már a Sziget fesztiválon (más fesztiválokon szerencsére még igen, sőt ökumenikus KözösPont sátor is működik a VOLT-on, a SZIN-en, az EFOTT-on is), azonban abban biztosak lehetünk, hogy történelmi egyházakhoz tartozó fesztiválozókkal mindenképpen találkozhatunk idén is a Szigeten, és ez jó.

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!