Veszélyben a fazekasvarsándi evangélikus templom

Veszélyben a fazekasvarsándi evangélikus templom

Share this content.

Forrás: Fazekasvarsándi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség, szöveg: Kalit Eszter
Fazekasvarsánd, Románia – „A fazekasvarsándi evangélikus templom tornya kritikus állapotba került. Kérjük, segítsenek a száztíz év után életveszélyessé vált templomtorony felújításában!” – fogalmazott Kalit Eszter evangélikus lelkész. A gyülekezet gyűjtést indított a templom felújításáért.

Fazekasvarsánd területén kétszázhuszonhat éve hirdeti evangélikus templom a gondviselő Isten jelenlétét. A jelenlegi templom idén száztíz éves. E hosszú évszázad alatt az épület sok örömteli esemény, keresztelő, esküvő, karácsonyi, húsvéti, pünkösdi és anyák napi istentisztelet otthona volt, valamint a gyász és bánat terhe alatt roskadozók vigasztalódásának is a helye lehetett. Az élő Ige, Krisztus evangéliuma itt szólt és szól – felekezeti hovatartozástól függetlenül – mindenkihez szeretetről, újrakezdésről, megbocsátásról, békességről és feltámadásról.

Az épület kisebb-nagyobb javításaira korábban is sor került, de idén száztíz éves templomunk nagyobb törődést, fontos beavatkozást igényel. A templomnak mind a külseje, mind a belseje felújításra szorul. A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspökségének köszönhetően az egyházközség nagy anyagi támogatást kapott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től, amelynek köszönhetően elkezdődött a torony és a templomhajó héjazatának felújítása. A munkálatok kezdete során viszont egy nagy gond került napvilágra. A messziről is látható toronysüveget, Fazekasvarsánd szimbólumát a szú és a viharok olyannyira tönkretették, hogy életveszélyessé vált. Mielőbb ki kell cserélnünk a megrongálódott faszerkezetet. Így az egész eddigi koncepciót újra kellett tervezni, és az egyházközséget terhelő költségek a gyülekezet önerejéhez képest óriásivá nőttek.
Ehhez kérjük mindannyiuk anyagi, fizikai és lelki támogatását is!

Minden támogatást a jövő nemzedékek nevében is köszönünk, és Isten gazdag áldását kérjük támogatóinkra!

Számlatulajdonos neve: Biserica Evanghelica-Lutherana din Romania - Parohia Olari
IBAN: RO48BTRL00201205A18278XX
Bank: Banca Transilvania
Megjegyzés: Donatie pt. reparatii biserica

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!