Új lelkészt köszönt a nagyszénási evangélikus gyülekezet

Új lelkészt köszönt a nagyszénási evangélikus gyülekezet

Share this content.

Forrás: Szeretlek, Nagyszénás
Hivatalosan vasárnap kezdte meg szolgálatát a nagyszénási evangélikus gyülekezetben Győri Veronika Ágnes lelkésznő, aki Bács-Kiskun megyéből érkezett, ahol iskolalelkészként dolgozott.

Győri Veronika Ágnes Celldömölkön érettségizett. Nagynénje akkoriban jegyző volt az alsósági gyülekezetben. Elsősorban vele járt a különböző egyházi rendezvényekre, ő formálta hitét, az õ indíttatására jelentkezett a teológiára, bár a Veszprémi Egyetem magyar–színháztörténet szakára, valamint a szombathelyi főiskola magyar–történelem szakára is felvették. Az előbbi helyen halasztást kért, és a teológián kezdte meg tanulmányait abban a reménységben, hogy két év után párhuzamosan végzi a másik szakokat. De időközben megérlelődött benne az elhívás, hogy lelkész szeretne lenni. Hét éven keresztül vezette Alsóságon vasárnaponként a gyermek-istentiszteleteket. Édesapja az alsósági gyülekezet felügyelõje, édesanyja presbiter. A hatodéves képzést a budapest-zuglói gyülekezetben töltötte Tamásy Tamásné mentorsága alatt. 2008-ban szentelték lelkészé az alsósági evangélikus templomban, augusztus 15-tõl pedig a bobai gyülekezetbe került beosztott lelkészi szolgálatra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!