Vermes tábor 2018.

Vermes tábor 2018.

Share this content.

Szöveg és fotó: Babics Csaba
Sopron – Ismét folytatódik a tavalyi sikeres, élményekkel, feltöltődési lehetőségekkel teli alkalom a jó tanuló, jó sportoló evangélikus iskolás diákok számára. Beszámoló a tábor első napjáról.

Négy régi ismerős mellett tíz új fiatalember és persze a tábor vezetői, Horváth József testnevelés, és Babics Csaba matematika–informatika tantárgygondozó érkeztek a soproni Collegium Paulinum épületébe.

A helyet nagy-nagy kedvezménnyel Henczel Szabolcs plébános úr és a szakkollégium igazgatója, Dombi János biztosította a történelmi belvárosban, ahol a kövek rengeteg eseményt, megannyi történelmi személyt láttak. Ezeket is próbáltuk megeleveníteni az érdeklődő táborlakóknak.

Így válhatott élménnyé az út a Fő térről a sport aréna alatti bowlingpályáig vagy az esti túra a Koronázó dombra, és a római amfiteátrum tetején egy kis ücsörgés és a csodás esti soproni panoráma.

Természetesen a reformáció kezdetei is szóba kerültek, vagy Mátyás király, aki egy telet töltött itt. A reggeli torna után pedig Pelikán András, a soproni evangélikus gyülekezet lelkésze jött át és tartott áhítatot, hogy aztán a táborlakók útra keljenek az egyetem Kransznai Ferenc Sportcsarnokába a délelőtti trx sportedzésre.

Címkék: tábor - EPSZTI - Vermes tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!