Folytatódik a Vermes tábor

Folytatódik a Vermes tábor

Share this content.

Szöveg és fotó: Babics Csaba
Sopron – A Vermes tábor második napja is sok új kalandot és közösségi élményt jelentett a fiatalok számára.

Az elmúlt 24 óra sportos nap volt, a soproni kosárarénában kosáredzéssel indítva. Az edzést a Sportiskola Kosárlabda Akadémia ifjú edzője, Pongrácz Levente tartotta, aki a tavalyi vezetőként is kötődik a táborhoz.

Az alkonyatban csodálatos séta következett a Sörházdombi kilátóhoz, ahonnét a diákok megcsodálhatták ezt a gyönyörű tájat, az erdőket, és mivel éppen abbamaradt az eső, egy csodálatos szivárványt is. Megnézhették fentről Sopront, Ausztriát és persze a Fertő tavat is.

Ez utóbbi volt a másnap délelőtt induló nagy túra célpontja: a Szárhalmi erdőben, a Tómalom mellett elsétálva, Fertőrákoson átvágva jutottunk a Fertő tóra. Eddigre már az időjárás is nyári melegre váltott. Így a délután már strandolással telhetett, hogy aztán a napi áhítat után már busszal térjünk vissza a városba.

Ha valaki azt gondolná, ebbe a sok gyaloglábasba belefáradtak a vermesesek, téved: vacsora utánra egy focizást kértek a betervezett filmnézés helyett, amely épp e sorok írása közben zajlik a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola pályáján.

A tábor rendezését az Evangélikus Pedagógiai Intézetnek (EPSZTI) köszönjük, hiszen az EPSZTI anyagi támogatása teszi lehetővé, hogy a táborozóknak ez a szűk hét jutalom, azaz nem kell a részvételért fizetniük.

 

Címkék: tábor - EPSZTI - Vermes tábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!