Meghívó a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelői konferenciájára

Meghívó a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelői konferenciájára

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu
Révfülöp – A hagyományoknak megfelelően idén ősszel is megrendezik az országos felügyelői konferenciát 2018. november 9–11. között az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban, Révfülöpön. Az alábbiakban Prőhle Gergely országos felügyelő felhívását olvashatják.

Kedves Felügyelő Testvérek!

Hagyományainknak megfelelően idén ősszel is megrendezzük országos felügyelői konferenciánkat 2018. november 9–11. között az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban, Révfülöpön.

Az új ciklus kezdetén, a változások folyamatában különösen fontos, hogy az újonnan megválasztottakat is bevonjuk a közös gondolkodásba, kölcsönösen megismerjük a gyülekezetek önkéntes szolgálattevőinek tapasztalatait, véleményét, törekvéseit a misszió, a hitmegélés vagy akár a szervezetépítés és a gazdálkodás kérdéseiben. Fontos feladatok állnak a Zsinat és az Országos Presbitérium előtt, amelyekben csak közös akarattal és tudásunk megosztásával hozhatunk kellően bölcs és gyakorlatias döntéseket. 

Ezért nem csupán a konferencián való részvételre, hanem már azt megelőzően is közös gondolkodásra, érdemi felkészülésre hívunk mind több felügyelő testvért a tanácskozás témáiban:

  • Miben más az egyházi szervezetépítés, gazdálkodás? – a tettek súlya és az imádság ereje
  • Népmozgalmi helyzetünk (pl. a keresztelések és konfirmációk száma közti különbség, iskolai hittanok, gyülekezeti hittanok és a gyülekezetépítés viszonya; teológiai kérdések fontossága a prédikációkban/bibliaórákon/ifiken stb.)
  • Támogatás vagy önerő? Külső támogatások – gyülekezeti teendők, anyagi felelősség- és feladatvállalás, gyülekezetplántálás

Valódi eszmecserére készülünk, tehát nem előadások passzív meghallgatását, hanem tapasztalatcserét, célratörő beszélgetéseket, feladatvállalásokat, a hálózatos információáramlás kialakítását ösztönözzük.

A részletes program szeptember végétől lesz hozzáférhető, javaslatokat addig is örömmel fogadunk.

Jelentkezés: revfulop@lutheran.hu
Határidő: 2018. október 20.

Erős vár a mi Istenünk!

Prőhle Gergely
országos felügyelő

Csatolt állományok: OI_21_2_2018_Program.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!