Kültéri betlehemes – pályázati kiírás

Kültéri betlehemes – pályázati kiírás

Share this content.

Forrás: MEE OI GYÜMI
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE OI) Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztálya pályázatot hirdet gyülekezeteknek kültéri betlehemes figurák beszerzésére. A betlehemes házikót a gyülekezetnek kell elkészítenie.

A pályázat célja, hogy segítséget nyújtson a gyülekezetépítésben, az adventi időszak elmélyítésében, illetve az adott gyülekezet missziói hatását növelje a saját környezetében. A betlehem mellett annak megnyitásakor, illetve advent folyamán rendszeresen kültéri alkalmak is szervezhetők. 

Az elkészülő bábok november közepétől vehetők át az MEE OI Gyülekezeti és Missziói Osztálya irodájában és advent első vasárnapjától már kiállíthatók.

Az igényléseket e-mailben kérjük elküldeni a gyulmisz@lutheran.hu címre szeptember 25-ig!

A készítendő házikó ajánlott paraméterei:

  • lábak hossza: 60 cm 
  • széleken magassága: 160 cm, középen 220 cm
  • szélesség: 180 cm
  • mélység: 115 cm

A házikónak deszkapadozattal kell rendelkeznie, mert a bábok ahhoz lesznek rögzítve facsavarokkal.  A bábok szövetből, szivacsból készülnek, ezért védeni kell őket. A házikó két oldala és háta legyen zárt, a tető ne engedje át a vizet. A garnitúra nyolc darab kb. egy méter magas figurából áll: Mária, József, Jézus, egy pásztor, három király és egy kisbárány. Az elnyert betlehem a gyülekezet tulajdonában marad, és minden évben kiállítható. A bábok javításáról a gyülekezetnek kell gondoskodnia, melyben a készítő is szívesen segít, ha szükség lenne rá. 

Természetesen minden felvetődő kérdésre örömmel válaszolunk!

Az MEE OI Gyülekezeti és Missziói Osztályának munkatársai.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!