Országos 8. helyezettek lettek az Eötvös elsősegélynyújtói

Országos 8. helyezettek lettek az Eötvös elsősegélynyújtói

Share this content.

Forrás: eotvos.sopron.hu, voroskereszt.hu
Sopron – Miskolc – Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium egészségügyi tagozatos diákjai 2018. szeptember 7–10. között Miskolcon részt vettek az országos elsősegélynyújtó versenyen, ahol az ifjúsági kategória döntőjében 20 csapat mérte össze tudását.

20 év után újra Miskolcon gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt a 47. országos elsősegélynyújtó verseny keretében ismét az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. Az elsősegélynyújtás világnapján 290 elsősegélynyújtó (21 gyermek-, 21 ifjúsági és 16 felnőttcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről egy 21 állomásos körpályán.

A szoros versenyben az evangélikus iskola csapata a 8. helyet szerezte meg.

Az iskolai csapat tagjai:

  • Bábel Vivien, 12. b
  • Kreisz Krisztina, 10. b
  • Olaj Denisz, 10. b
  • Orbán Nikolett, 12. b
  • Szabó Vivien, 10. b

Felkészítő tanáruk: Ávár Andrea

Kísérő tanár: Tóth Lászlóné Weisz Zsuzsanna 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!