Vitázik a világ ifjúsága

Vitázik a világ ifjúsága

Share this content.

Forrás: Goethe Intézet. Fotó: Selmeczi Tamás
Pozsony – A Vitázik a világ ifjúsága Közép- és Kelet-Európa egyetlen német nyelvű vitavetélkedője középiskolások részére, amelynek keretében 12 ország legjobb 24 vitázóját hívták meg az idei vetélkedőév csúcspontjára a szlovák fővárosba. Magyarországról közel 450 tanuló közül Balázs Fanni (Berzsenyi Dániel Evangélikus [Líceum] Gimnázium, Sopron) és Hutter Ottó (Tamási Áron Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium, Budapest) jutott tovább a májusi országos döntőből a pozsonyi nemzetközi döntőbe.

A döntővitában a legjobb négy tanuló vív szópárbajt az idei nemzetközi győzelemért. A döntővita kérdése: „Kell-e jobban védeni a rádió- és tévéadókat az állami befolyástól?”

Az esemény fővédnöke Andrej Kiska, a Szlovák Köztársaság elnöke lesz.

Azok az érdeklődők, akik nem tudnak elmenni Pozsonyba, a hivatalos honlapon és a Facebook-oldalon követhetik a live stream közvetítést 2018. szeptember 20-án, csütörtökön 11 óra 30 perctől.

A Vitázik a világ ifjúsága közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az „Emlékezet, Felelősség és Jövő” Alapítvány (EVZ), a Hertie Közhasznú Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!