Egyházmegyei közgyűlést és jubileumi ünnepséget tartottak Marosvásárhelyen – KÉPRIPORT!

Egyházmegyei közgyűlést és jubileumi ünnepséget tartottak Marosvásárhelyen – KÉPRIPORT!

Share this content.

Forrás: evangelikus.net
Marosvásárhely – A Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházmegye közgyűlésének a Marosvásárhelyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség adott otthont, mely fennállásának 200 éves jubileumát ünnepelte. A 2018. szeptember 14-én, pénteken rendezett gálaesten és a szeptember 15-ei, szombati ünnepi istentiszteleten készült fotókat tekintheti meg.

A marosvásárhelyi evangélikus-lutheránus gyülekezet kétszáz éves fennállását méltó módon ünnepelték meg. A háromnapos rendezvénysorozatot közösen szervezték a kolozsvári egyházmegye esperesével, Fehér Attilával, helyi szinten pedig az egyik főszervező Magos György, a gyülekezet felügyelője volt.

2018. szeptember 14-én, pénteken 17 órától a Kultúrpalotában gálaest volt, amelyen erdélyi és magyarországi vendégek szólaltak fel: többek között Adorjáni Dezső Zoltán püspök, Lupták György, a magyarországi testvérgyülekezet lelkésze, Tóth László főkonzul és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök. A gálaest részeként elismerő okleveleket és kitüntetéseket adtak át, és a marosvásárhelyi egyházközség gyermekei és fiataljai is felléptek.

Szombaton hálaadó istentisztelet volt a templomban, amelyet egyházmegyei közgyűlés követett, így Marosvásárhelyre érkezett több magyar evangélikus-lutheránus gyülekezete képviselője.

Vasárnap a gyülekezet egykori lelkészének, Káden Józsefnek az unokája, Veperdi Zoltán hirdette az igét, és az istentiszteletet kiállítás követte, amelyen a kétszáz éves gyülekezet régi fényképeit és az egyházat támogatókról szóló leírásokat nézhettek meg az érdeklődők, s felfedezhették egykori felmenőik nevét, fényképét is.

KÉPGALÉRIA.

Címkék: Marosvásárhely -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!