Evangélikus határozat az emlékharangozásról

Evangélikus határozat az emlékharangozásról

Share this content.

Szöveg: Lackner Pál
Budapest – A 16/2018. (09.17.) számú Püspöki Tanácsi határozat alapján a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa arra kéri a gyülekezeteket, hogy a harmincéves háború (1618–1648) emlékére és az első világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából 2018. szeptember 21-én 18–18.15 között szólaljon meg – a testvéregyházakkal együtt – templomaink összes harangja.

A kezdeményezést egyházunkon kívül a Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Református Egyház is támogatja.

A felhívásra eddig számtalan németországi – Berlin, Hamburg, Drezda, Lipcse, Bamberg és Köln –, hétszáz csehországi és szlovákiai, valamint Észtország lutheránus templomai is jelentkeztek. Mellettük Dánia, Franciaország, Finnország és Írország is részt vesz a kezdeményezésben.

A kulturális örökség európai évéhez kapcsolódó nemzetközi felhíváshoz csatlakozók a következő honlapon jelezhetik részvételi szándékukat: https://sharingheritage.de/en/ringing-bells-across-europe

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!