Helytállás vagy kompromisszum?

Helytállás vagy kompromisszum?

Share this content.

Forrás: Mika Sándor Egyesület
Budapest – 2018. október 15-én 17.30-kor tartják az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában a Szekfű Gyula szabadegyetem következő kerekasztal-beszélgetését. A rendezvény címe: Helytállás vagy kompromisszum? Az evangélikus és református egyház stratégiái a szocializmusban. A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő. Részleteket a mellékelt plakáton olvashatnak.

A rendezvényről

Helmut David Baer texasi teológiaprofesszor frissen megjelent, Kompromisszum vagy kollaboráció? Az evangélikus egyház stratégiái a kommunista berendezkedés idején című könyve alapján a rendezvényen arról beszélgetnek, milyen lehetőségei voltak az egyháznak az egyházellenes szocialista diktatúrában való boldogulásra. A beszélgetésen részt vesz: Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, Fabiny Tibor és Korányi András professzorok, továbbá a szerző is megtiszteli a rendezvényt.

A szabadegyetemről

A Szekfű Gyula szabadegyetem elnevezésű programsorozat célja, hogy a közbeszéd számára is érthető módon foglalkozzon hazai történelmi problémákkal, és rmutasson történelmi önképünk meghatározó, olykor ellentmondásosan értelmezett szimbólumaira.

Részletes információ az eseményről a csatolt meghívón, illetve a Mika Sándor Egyesület honlapján és Facebook-oldalán.

Csatolt állományok: helytállásmeghívó.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!