Adománygyűjtéssel csatlakozik az indonéziai cunami károsultjait segítő nemzetközi összefogáshoz a MÖS

Adománygyűjtéssel csatlakozik az indonéziai cunami károsultjait segítő nemzetközi összefogáshoz a MÖS

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Adománygyűjtést hirdet az indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A magyar karitatív szervezet a mintegy 120 szervezetet tömörítő, genfi központú ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként a nemzetközi szövetség helyszínen zajló humanitárius programját támogatja.

Az ACT Alliance a pénteki természeti katasztrófát követő órákban azonnali nemzetközi összefogást kezdeményezett, illetve a térségben jelen lévő tagszervezetei – köztük a koordinációt ellátó ACT Alliance Indonesia fórumának helyi tagszervezete, a Pelkesi/ICAHS and YEU – megkezdték a szükségletek felmérését és a humanitárius gyorssegélyezés előkészítését, a következő órákban 500 család számára osztanak ki élelmiszercsomagokat. A helyszínen dolgozóktól érkező, folyamatosan frissülő jelentések szerint az egészségügyi és mentőcsapatok által végzett életmentő munka mellett az élelmiszer, ivóvíz, takaró, ruha és gyógyszerellátás terén is szükség van a nemzetközi segítségre.

Mint ismeretes, szeptember 28-án egy 7,5-ös erősségű földrengés következtében pusztító erejű cunami söpört végig az indonéz szigetvilágon. A több mint másfél millió embert érintő természeti katasztrófa áldozatainak száma óráról órára nő, szakértők szerint több ezer lehet a halottak száma. Hatalmas károkat szenvedett a régió infrastruktúrája, a legnagyobb pusztítást a Celebesz-szigeten található Palu és Donggala városok szenvedték el.

Az Ökumenikus Segélyszervezet felhívásában arra kéri adományozóit, hogy aki teheti, csatlakozzon a nemzetközi szolidaritási akcióhoz!

Lehetőség van online segíteni a www.segelyszervezet.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán átutalással és csekkbefizetéssel. A közleményrovatban kérjük feltüntetni: „Indonézia”.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!