Koncert az orosházi templom kertjében

Koncert az orosházi templom kertjében

Share this content.

Orosháza – Augusztus utolsó vasárnapján különleges koncertre került sor a városban. Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Melega Krisztián. Fotó: Kőszegi-Németh József

A hallgatóság nem egy hangversenyterem székein, vagy templompadokban ült, hanem az evangélikus templom kertjében, és az est közreműködőinek, az Alföld Vonósnégyes művészeinek is ez a hely szolgált színpadként.

„Az új lehetőségeket kereső, kísérletező kedv és a hagyományteremtő szándék találkozott abban az ötletben, amelynek megvalósulásaként a közönség egy sajátos hangulatú, tartalmas kikapcsolódást hozó Schubert-esten vehetett részt. A műsor elején a szerző rövid karakterdarabjai szólaltak meg, majd a monumentális a-moll – Rosamunda – vonósnégyes hangzott el” – tudta meg az oroscafe.hu Ördög Endre evangélikus lelkésztől.

„A testközelben muzsikáló zenészek, a templom monumentális északi homlokzata alatt meghúzódó csendes templomkert, valamint a szabadtéri koncertek sajátos akusztikája és hangulata mind hozzájárultak ahhoz, hogy az est után közreműködők és hallgatóság egyaránt úgy érezhette: egy új kulturális teret fedeztünk fel a város számára” – emelte ki Ördög Endre.

Ezt a lehetőséget kívánja kiaknázni az evangélikus gyülekezet: Templomkerti Hangversenyesték elnevezéssel nyári koncertsorozat terve született meg, aminek megvalósítása a jövő nyáron kezdődik. A stílusok és közreműködők sokszínűségét szem előtt tartó program megszületésével egy új színnel gazdagodhat Orosháza kulturális élete.

Az Alföld Vonósnégyes tagjai: Hoffmann Ágnes, Benedekfi Zoltán, Szomorné Budai Mariann, Szomor István.

 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!