Két egyházmegye tartott LMK-t Ózdon

Két egyházmegye tartott LMK-t Ózdon

Share this content.

Szöveg és fotó: Csűry Csaba
Ózd – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózd városa adott helyet a Hajdú-Szabolcsi és a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegyék lelkészi munkaközösségeinek a találkozására 2018. október 17-én. A két egyházmegye lelkészi kara mellett dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke is részt vett a találkozón.

Az együttlétet imádsággal, istentisztelettel kezdték, a száztizenhat éves, neogótikus templomban. Az igehirdetést Fabiny Tamás püspök mondta (lent meghallgatható).

A liturgikus szolgálat után a lelkészek az imaterembe mentek, ahol terített asztal, meleg kávé és pogácsa várta őket. Rövid beszélgetést követően elfoglalta mindenki helyét, s meghallgatta Laborczi Géza lelkész igehirdetési előkészítőjét, amelyet Mt 6,13 alapján mondott. Az előkészítő és az azt követő értékes hozzászólások, gondolatok nyomán mindenki gazdagabban állhatott fel az asztaltól. 

A délután az aCapella étteremben folytatódott, ahol az ebéd testvéri körben való elfogyasztása után fórumbeszélgetés következett, ahol leginkább az aktuális egyházi témák kerültek a figyelem középpontjába. 

A résztvevők köszönik a házigazda, Tóth Melinda lelkésznő vendégszeretetét és kedvességét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!