Berlini tömegdemonstráció a nyílt társadalomért

Berlini tömegdemonstráció a nyílt társadalomért

Share this content.

Forrás: evangelisch.de, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Berlin – 2018. október 13-án, szombaton több tízezres tömeget vártak arra a demonstrációra, melynek a mottója „#unteilbar – Solidarität statt Ausgrenzung” („#megoszthatatlan – kirekesztés helyett szolidaritás”) volt.

Több mint négyezer-ötszáz prominens személy és intézmény állt a kezdeményezés mellé, így például a Brot für die Welt egyházi segélyszervezet és a Németországi Diakónia (Diakonie Deutschland) és az Amnesty International is. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy egyre drámaibb méreteket ölt az a politikai irányzat, mely a rasszizmust és a másik ember megvetését társadalmilag elfogadottá teszi. „Emberiesség és emberi jogok, vallásszabadság és jogállamiság gyakran esnek támadás áldozatául. Ez pedig támadás »mindnyájunk ellen«” – figyelmeztetnek az aláírók. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!