Profán szövetség – A németországi AfD (Alternatíva Németországnak) és az egyház

Profán szövetség – A németországi AfD (Alternatíva Németországnak) és az egyház

Share this content.

Forrás: unserekirche.de, fordítás: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Berlin – A németországi protestáns egyház lelkészeit közösen kritizálta Helmut Matthies lelkész és a protestáns távirati iroda „ideavezetőségének” elnöke, Beatrix von Storch AfD-politikus abban az interjúban, amelyet a lelkész a politikussal készített, és amelynek központi kérdése az volt: „Evangélium szerinti-e még a protestáns egyház?” („Ist die evangelische Kirche noch evangelisch?”)

Az Idea elnöke azon az állásponton van, hogy a protestáns egyház majd minden egyházvezetői pozíciójában olyan személyek találhatók, akik már nem az evangéliumot, hanem sokkal inkább a bal oldali politikát követik, és emiatt a kis számban jelen levő konzervatívok és CDU-szimpatizánsok vagy CDU-tagok különcnek hatnak. 

A cikk az alábbi gondolattal zárul: Azok, akik a hitük középpontjába nem Jézust állítják, és akiknek a hite nem a Bibliára épül, jobban teszik, ha kilépnek az egyházból. Túl sok az olyan lelkész, aki már nem azt képviseli, ami az egyház hitvallásában áll. 

A teljes interjú az alábbi linken olvasható és látható: https://www.freiewelt.net/nachricht/ist-die-evangelische-kirche-noch-evangelisch-10075627/

(A Die Freie Welt  egy erősen jobbpopulista internetes fórum, mely szoros kapcsolatban áll Beatrix Storch AfD-politikussal és a férjével.)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!